Din egen geskjeft

Fotografering har nærmest blitt den nye folkesporten i Norge og god økonomi hos de fleste av oss har ført til at mange tar seg råd til å kjøpe dyrt fotoutstyr. Med dagens teknologi, og da tenker vi først og fremst på digitalkameraene, knipses det villig vekk i vei og mange får svært god trening i dét å ta bilder – på denne måten er det mange som utvikler god kunnskap om fotografering og som igjen klarer å ta de helt spektakulære og spesielle bildene.

Derfor er det mange som drømmer om å starte sin egen geskjeft innenfor foto, og rett og slett tjene penger på å fotografere, og dette er naturligvis veldig bra. Det som er så morsomt med fotografering er rett og slet at det er plass til alle som har lyst til å drive med det, og den enkle grunnen til det er at ingen bilder er helt like. Hver kunstner vil sette sitt spesielle preg på de enkelte bildene og finne motiver fra forskjellige steder og med forskjellig innfallsvinkel.

Men når det er sagt: skal man legge ut bilder for salg så er det én ting som gjelder: kvaliteten må være upåklagelig, og dette er viktig. Det innebærer at utstyret man skal bruke må holde høy kvalitet, og da holder det faktisk ikke med et Canon-kamerakit til 2500 kroner. Skikkelige linser og gode kamerahus er helt nødvendig og dette koster penger. Da kan det være smart å tenke på ulike finansieringsløsninger, men det trenger allikevel ikke bli så ekstremt dyrt. Man vil komme svært langt for 50.000 kroner, bare for å trekke et tilfeldig tall opp av hatten.

Når det er snakk om pris på bildene så kan du gjøre det enkelt i starten. Du trenger ikke å ta så mye, og kanskje er noen hundre kroner helt greit for et bilde. Du kan også fremkalle dem selv, altså bestille dem fremkalt på nett, og få dem sendt direkte til mottakeren. Etter hvert som du får solgt litt så kan du begynne å tenke på å øke prisene. Det handler om at du må skaffe deg et rykte, og med tid kan altså prisene med all rett settes opp litt. Tenk på det som en hobby i starten, og tenk utvikling av produktet. Legg kun ut det aller beste for salg, og husk at du også må investere i gode bilderedigeringsprogrammer.