Fotoreiseblogg

Det finnes et stort antall meget flotte fotoblogger i Norge i dag, og det er ingen tvil om at nordmenn har blitt flinke med kameraene sine og at det legges ut utrolig mange flotte bilder hver eneste dag. Antallet fotografer, amatører som profesjonelle, som har sin egen reisefotoblogg er det imidlertid ikke så altfor mange av, så kanskje dette kan være en businessidé for deg som er ivrig fotograf?

Alle drømmer om å ta jobben med seg på reise, og det er faktisk mulig hvis man planlegger godt. Er man reisefotograf er man jo ekstra heldig ettersom kameraet og reisen i seg selv blir selve verktøyet! Det er mange som er interesserte i å se gode bildereportasjer, men man må naturligvis også være i stand til å formidle gode historier – og det er akkurat dét som skiller klinten fra hveten.

Greia er følgende: ‘alle’ kan ta flotte bilder fra en strand, et fjell eller et hvilket som helst motiv rundt omkring i verden. Dette er den lette delen av jobben. Utfordringen er å lage en reportasje som noen vil like, og her er det betydelig mange flere som sliter. Så, hva skal man gjøre? Her gjelder det kort og godt å planlegge før man legger avgårde, for har man en god strategi vil det være enklere å fotografere og skrive. Å reise på måfå vil som regel ha lite for seg, og god planlegging er derfor essensielt.

Hva skal man skrive om? Jo, det kommer jo naturligvis an på hvor man skal reise. Et kjapt Google-søk på landet vil være en naturlig start. Sjekk om det er noe spennende som foregår der, eller om det er noen interessante personer som holder til der/har holdt til der. Se også om du finner noen andre reportasjer om det samme temaet, og finner du ikke det kan dette være en god innfallsvinkel. Tenk på hvordan du skal fremstille temaet og hvordan du skal skrive historien. Dette vil være en glimrende måte å gjøre tingene på, og hvis man tenker slik vil man etter hvert ha opparbeidet seg en perfekt måte å jobbe på, og som vil trekke lesere.

Og når man trekker lesere ligger ikke sponsorpengene langt unna!